Omelet: simpel en super lekker!

Behoefte aan een eiwitrijk ontbijt of een vullende lunch? Lees dan verder!

Omelet

Een omelet is een vers en smakelijk ontbijt dat binnen een mum van tijd op tafel staat. Het is een simpel gerecht dat je kunt variëren naar eigen smaak, door allerlei verschillende groenten, vleeswaren of kaassoorten toe te voegen. In deze blogpost willen we je een recept voor een standaard omelet geven, waar je vervolgens op basis van jouw voorkeur aanpassingen in kunt maken.

Bereidingstijd: 10 minuten, Personen: 1

Ingrediënten:

  • 2 kipcaravan-eieren
  • 2 eetlepels melk
  • snufje zout
  • peper
  • 1 eetlepel boter of olie

Bereidingswijze:

  1. Klop de eieren, melk, zout en peper in een kom tot een glad mengsel.
  2. Verhit een pan op middelhoog vuur en smelt hierin de boter of olie.
  3. Giet het eiermengsel in de pan en bak tot het bijna gestold is.
  4. Voeg vervolgens de groenten, vleeswaren of kaas naar keuze toe aan één helft van de omelet.
  5. Vouw vervolgens de andere helft over de gevulde helft heen, zodat de omelet een halvemaan vormt.
  6. Bak nog een paar minuten totdat de omelet helemaal gestold is.
  7. Serveer de omelet warm, bijvoorbeeld met een stukje geroosterd brood of salade.

En klaar is je omelet! Dit recept is een basisrecept en je kunt dus naar hartenlust variëren met de ingrediënten die je toevoegt. Probeer bijvoorbeeld eens een spinazie-fetakaas-omelet, een ham-kaas-omelet of een paprika-ui-omelet. Veel succes en eet smakelijk!