Onze kippen
slapen in de
kipcaravan

Onze blije kippen worden gehouden in mobiele stallen, naar eigen ontwerp van boer en founder Peter van Agt. Overigens zitten ze er alleen ’s nachts in, want overdag zijn ze druk met rondscharrelen in de natuur.

Duurzaam ontwerp met moderne voorzieningen

Bij Egg&People worden de kippen gehouden in mobiele stallen, die door boer en founder Peter van Agt zelf ontworpen zijn. Het gedrag van de kip en het gemak voor de pluimveehouder vormden de uitgangspunten voor het ontwerp. De professionele mobiele stallen beschikken over alle voorzieningen die je maar kunt bedenken binnen een moderne pluimveehouderij. Denk bijvoorbeeld aan een klimaatcomputer en een geautomatiseerd voer- en watersysteem.

Bij het ontwerp van de kipcaravan stond duurzaamheid hoog op de agenda. Zo vangt de kipcaravan water op en wekt het met zonnepanelen zijn eigen energie op. Bovendien hebben al onze kipcaravans een materialenpaspoort. Zo dragen we ons steentje bij aan de circulaire economie: het maakt het hergebruiken en terugwinnen van materialen bij de sloop of demontage veel eenvoudiger en geeft de kipcaravans meer waarde.

“De kipcaravan is duurzaam: hij vangt water op en wekt met zonnepanelen zijn eigen energie op.”