Onze kippen hebben
altijd een beter leven

Als echte bosdieren kunnen onze kippen schuilen wanneer ze dat willen en hun voedsel bij elkaar scharrelen in het bos. Zo eten ze torretjes, wormen en andere insecten en verschillende kruiden. Kippen zijn sociale dieren, elke kip heeft een eigen positie binnen de groep, dit wordt de pikorde genoemd. Dat de kippen hun natuurlijke gedrag vertonen, is voor ons een bevestiging dat wij goed het goed doen!

Blije kippen die lekker rondscharrelen

In plaats van het voer naar de kippen te brengen, zoals in de reguliere landbouw sector, brengen we de Egg&People kippen naar het voer. Om precies te zijn laten we onze kippen vrij rond scharrelen in verschillende natuurgebieden. En wanneer het voedsel op de ene plek wat minder is, brengen we ze simpelweg door naar een nieuwe locatie.

“Door het verbeterde welzijn en gezondheid zijn onze kippen tot een kwart langer productief inzetbaar.”

De praktijk wijst uit dat onze kippen een beter leven hebben. Het verbeterde welzijn en gezondheid leiden ertoe dat onze kippen langer productief inzetbaar zijn. Bovenal zorgt de gezonde voeding vanuit het bos met zaden, noten en insecten voor een gezonder maag-darmstelsel. Dit leidt weer tot een reductie van emissies. En alsof dit nog niet duurzaam genoeg is, reduceren we met onze aanpak ook de voerkosten en voorkomen we de nodige soja-import.

Maar is buiten rondscharrelen niet gevaarlijk voor de kippen? Geen zorgen! Door ons vakmanschap voorkomen we dat onze dieren ten prooi vallen aan roofdieren uit de natuur.